New York Times: Russiske generaler drept etter hjelp fra amerikansk etterretning

USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i krigen, skriver New York Times.

Avisen baserer seg på to ikke navngitte høytstående amerikanske tjenestemenn og skriver at målrettede angrep har kunnet finne sted som følge av etterretningsinformasjon som ukrainske styrker har fått i sanntid.

Washington har ifølge avisens kilder gitt detaljer om Russlands forventede troppeforflytninger, åsted og andre detaljer knyttet til russiske mobile militære hovedkvarter. Ukraina har kombinert opplysningene med sin egen etterretning for å gjennomføre artilleriangrep og andre typer angrep som har resultert i at russiske generaler er blitt drept, ifølge avisens kilder.

Ukraina hevder å ha drept rundt tolv russiske generaler, men myndighetene i landet har overfor New York Times avvist å oppgi hvor mange av disse generalene som er drept som følge av amerikansk hjelp.