Danmarks justisminister går av

Justisminister Nick Hækkerup går av.
Justisminister Nick Hækkerup går av. Foto: Jonas Ekstromer / AFP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks justisminister Nick Hækkerup forlater regjeringen for å bli direktør i den danske Bryggeriforeningen, skriver han på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 54 år gamle sosialdemokraten har tidligere vært forsvarsminister og helseminister. Han har vært justisminister siden 2019.

– Jeg er ytterst takknemlig for at Socialdemokratiet i alle år har gitt meg muligheten til å utgjøre en forskjell og flytte tingene i den retning jeg og vi sammen trodde på, skriver han blant annet på Facebook søndag kveld.

– I over 20 år har jeg vært politiker på heltid, som borgermester, folketingsmedlem og minister, og tiden har kommet for meg å gjøre en innsats på andre områder, skriver han videre.

Hækkerups far og farfar har også vært ministre i Danmark. En av Hækkerups siste handlinger som justisminister, var i forrige uke å skrive under på en omdiskutert avtale om at Danmark skal leie 300 fengselsplasser i Kosovo for innsatte som er dømt til utvisning. Folketinget har ennå ikke godkjent avtalen.

Han tiltrer i stillingen som direktør for Bryggeriforeningen 1. juni. I tillegg til å gå av som minister, vil han også trekke seg som medlem av Folketinget.

Neste folketingsvalg skal avholdes senest 4. juni 2023.