Vladimir Putins popularitet øker i Russland

Av respondentene i den ferske undersøkelsen mener 68 prosent at den «spesielle militæroperasjonen» har en vellykket utvikling.
Av respondentene i den ferske undersøkelsen mener 68 prosent at den «spesielle militæroperasjonen» har en vellykket utvikling. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en fersk meningsmåling utført av det ikke-statlige Levada-senteret støtter 74 prosent av russerne krigen i Ukraina. Tallene viser også at støtten til Russlands president Vladimir Putin har økt siden krigen startet 24. februar.

Av respondentene i den ferske undersøkelsen mener 68 prosent den «spesielle militæroperasjonen» har en vellykket utvikling.

Dem som har minst tillit til den såkalte russiske suksessen befinner seg i aldersgruppen 18-24 år.

Tror på russisk seier

I Levada-senterets undersøkelse tror flertallet av de spurte, hele 73 prosent, krigen vil ende med russisk seier. 15 prosent tror ingen av sidene vil klare å vinne, men det nesten ikke er noen som tror på ukrainsk seier.

Over halvparten av de russiske respondentene (57 prosent) legger skylden på USA og Nato-landene for dødsfallene og ødeleggelsene i Ukraina. 17 prosent skylder på Ukraina, og bare syv prosent holder Russland ansvarlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen ble utført på over 1600 russere i tidsrommet 21.-27. april. Utvalget består av by- og landbefolkning fra 18 år og oppover.

Betaler høy pris i Donbas

Fredag morgen meldte britisk etterretning at de russiske styrkene har måttet betale en øy pris for framrykkingen i Donbas, øst i Ukraina.

Britene hevder kraftig ukrainsk motstand har begrenset Russlands territorielle gevinst, og de russiske styrkene skal være påført betydelige kostnader.

– Kampene har vært særlig harde rundt Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, og det er gjort forsøk på framrykking sør for Izium mot Slavjansk, heter det i den siste åpne vurderingen fra britisk etterretning.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!