Russiske angrep flere steder i Ukraina

Odesa og Mykolajiv ble torsdag kveld beskutt med raketter, opplyser det ukrainske forsvaret. Russerne sier de har gjennomført flere luftangrep i Ukraina.

– Mykolajiv ble igjen truffet av flere raketter, opplyser militærdistrikt sør i Ukraina. De sier titalls boliger, biler og butikker ble påført skader.

Det er også meldt om eksplosjoner i Odesa, men sjefen for den lokale militæradministrasjonen, Serhij Bratsjuk, sier det lokale luftforsvaret hadde situasjonen under kontroll. Det er foreløpig ikke meldt om skader.

Samme dag sier det russiske forsvarsdepartementet at deres luftstyrker har beskutt 76 militære mål i Ukraina. To ammunisjonslagre og flere styrkekonsentrasjoner og militærkolonner ble truffet, hevder talsmann Igor Konasjenkov. Han sier flere enn 320 ukrainske soldater ble drept eller såret.

Russerne sier også at de har skutt ned flere raketter. Det har ikke vært mulig å få uavhengig bekreftelse av de russiske påstandene.