Kraftig økt overskudd for Samsung

Den sørkoreanske teknologiganten Samsung Electronics økte fortjenesten med nesten 60 prosent i årets første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Den sørkoreanske teknologiganten Samsung Electronics økte fortjenesten med nesten 60 prosent i årets første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Foto: NTB

Samsung-overskuddet var 59 prosent høyere i første kvartal enn i samme kvartal i fjor, primært på grunn av minnebrikke-etterspørsel og gode telefonsalgstall.

Samsung Electronics hadde en nettofortjeneste på 11.320 milliarder won, rundt 83 milliarder kroner, i perioden fra januar til mars. Det er tredje kvartal på rad med rekordomsetning for selskapet.

I første kvartal var den på 77.780 milliarder won, en økning på nesten 19 prosent.

Etterspørselen etter minnebrikker har vært høy under pandemien, samtidig som det har vært vanskelig for mange produsenter å få tak i komponenter.

Det har gagnet Samsung, verdens ledende produksjon av brikkene. I tillegg har godt salg av den siste modellen av Galaxy-smarttelefonene bidratt til det gode resultatet.