Ukraina: Russiske styrker i Transnistria satt i kampberedskap

Vladimir Putin sa tirsdag til FNs generalsekretær at han fortsatt håper krigen i Ukraina kan avsluttes ved forhandlingsbordet, men at flere ting må på plass før han kan treffe Volodymyr Zelenskyj.
Vladimir Putin sa tirsdag til FNs generalsekretær at han fortsatt håper krigen i Ukraina kan avsluttes ved forhandlingsbordet, men at flere ting må på plass før han kan treffe Volodymyr Zelenskyj. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske militærledelsen sier at de russiske styrkene i den moldovske utbryterregionen Transnistria er satt i kampberedskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utbryterregionen har vært kontrollert av et prorussisk regime siden 1990-tallet. Transnistria ligger øst i Moldova, langs grensa mot Ukraina, og Russland har rundt 1.500 soldater stasjonert der.

Tirsdag ble to radiomaster i regionen rammet av eksplosjoner, ifølge de lokale prorussiske myndighetene. De legger skylda på Kyiv.

Ukrainske myndigheter avviser dette og mener Russland har planer i området.

– Russland ønsker å destabilisere Transnistria-regionen og antyder at Moldova bør vente «gjester», skriver president Volodymyr Zelenskyjs nære rådgiver Mykhailo Podoljak i en Twitter-melding.

Samtidig uttaler den ukrainske generalstaben at de russiske styrkene i området er satt i kampberedskap, og at separatistenes sikkerhetsstyrker også har økt beredskapen.