TV-tabbe utløste «krigsalarm» på Taiwan

Både hæren og befolkningen på Taiwan lever med trusselen om et kinesisk angrep hengende over seg til enhver tid. Derfor kunne det fort skape frykt i befolkningen da en TV-stasjon ved en feil la ut meldinger om at blant annet rakettangrep mot øya.
Både hæren og befolkningen på Taiwan lever med trusselen om et kinesisk angrep hengende over seg til enhver tid. Derfor kunne det fort skape frykt i befolkningen da en TV-stasjon ved en feil la ut meldinger om at blant annet rakettangrep mot øya. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke nyhetsvarsler om et kinesisk angrep rullet ved en feil over taiwanske TV-skjermer. TV-kanalen CTS beklager «å ha forårsaket panikk i befolkningen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 23 millioner innbyggerne er i konstant beredskap mot invasjon eller angrep fra Kina, som regner øya som en del av sitt territorium.

Derfor var det nok mange som reagerte da meldinger om at «New Taipei City er truffet av kommunisthærens raketter» rullet over TV-bildene fra kanalen CTS sammen med meldinger om ødelagte skip, kriseordre fra presidenten og fare for krigsutbrudd.

CTS sier de skremmende meldingene skyldtes en tabbe og at en ansatt ved en feil hadde lagt ut meldinger som var laget til en beredskapsøvelse for byens brannvesen.

– CTS vil på det inderligste beklage at denne alvorlige feilen skapte panikk i befolkningen, sier TV-selskapet i en uttalelse onsdag.

Riktignok var det ingen panikk å spore på gatene i hovedstaden Taipei onsdag morgen, til tross for at mange har nervene i høyspenn og frykter Kina vil følge i Russlands fotspor og angripe en nabo. På nettet reagerte enkelte med sinne og hån mot CTS etter den grove blunderen.