Overlevende far og datter forteller om angrep i Butsja

En journalist står ved siden av en massegrav i Butsja, i utkanten av Ukrainas hovedstad Kyiv, tirsdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
En journalist står ved siden av en massegrav i Butsja, i utkanten av Ukrainas hovedstad Kyiv, tirsdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 72 år gammel mann og hans datter i Butsja forteller hvordan soldater skjøt mot huset, hentet ut datterens ektemann og drepte ham på fortauet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske styrker hadde knust seg gjennom inngangsporten utenfor boligen på hjørnet av Yablonska-gaten, skutt mot huset og dratt 72 år gamle Volodymyr Abramov, hans 48 år gamle datter Iryna og hennes 40 år gamle ektemann Oleg utenfor, ifølge BBC.

Soldatene tok deretter med seg Oleg ut på fortauet. Så kastet de en granat inn gjennom husets inngangsdør, noe som utløste en øredøvende eksplosjon og utløste brann i huset. Volodymyr sier at han grep fatt i et lite brannslukkingsapparat og forsøkte forgjeves å slukke flammene.

– Hvor er Oleg? Oleg vil hjelpe! ropte han til datteren.

Men svaret kom i stedet fra en tsjetsjensk soldat, uttaler han:

– Oleg kan ikke hjelpe deg lenger.

Etterpå fant Volodymyr og Iryna Oleg, som var sveiser av yrke, liggende på fortauet. Det fremgikk ut fra måten han lå på at han var blitt tvunget til å knele og skutt i hodet på kloss hold, ifølge Iryna.

– Jeg skulle ønske de hadde drept meg også, sier Iryna.