Mor siktet for å ha drept sin egen datter (9) – kan ha drept ytterligere to barn

Den siktede 33-åringen ble møtt av et folkehav da hun forlot rettslokalene torsdag.
Den siktede 33-åringen ble møtt av et folkehav da hun forlot rettslokalene torsdag. Foto: John Liakos / InTimes News/AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gresk kvinne er siktet for ha forårsaket døden til sin ni år gamle datter. Nå mistenker etterforskerne at hun også kan stå bak dødsfallene til sine to andre døtre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et folkehav av demonstranter og journalister sto utenfor da den 33 år gamle kvinnen forlot rettslokalene torsdag. Politiet måtte jobbe for å holde folkemengden unna den tiltalte, som sin identitet holdes hemmelig i henhold til gresk lov.

Kvinnen er siktet for å ha drept sin ni år gamle datter, skriver den flerspråklige kringkasteren Euronews.

Treåring og spedbarn døde

Jenta døde i januar, etter et åtte måneder langt sykehusopphold. Test av vev gjort i ettertid viser at jenta hadde fått store doser bedøvelsemedisin, som ikke hadde blitt gitt eller godkjent av barnets leger. Onsdag ble niåringens mor arrestert, siktet for å ha forgiftet datteren sin.

Et panel av rettsmedisinere er nå satt til å etterforske dødsfallene til 33-åringens to andre døtre, som døde med tre års mellomrom. Kvinnens tre år gamle datter døde av leversvikt i 2019, og i 2021 døde også kvinnens seks måneder gamle datter av hjertesvikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vevsprøver er hentet fra begge jentene og tatt til videre testing, melder greske myndigheter.

Det måtte flere politimenn til for å holde folkemengden unna den siktede kvinnen. Foto: Costas Baltas / Reuters/NTB
Det måtte flere politimenn til for å holde folkemengden unna den siktede kvinnen. Foto: Costas Baltas / Reuters/NTB

– Hvordan kan jeg ha gjort dette?

Siktede nekter straffskyld, under et intervju på gresk TV skal hun ha beskrevet hjemmet deres som «et hus fylt av glede».

– Hvordan kunne jeg være i stand til å skade mine egne barn? Jeg fødte dem, oppdro dem og var alltid sammen med dem. Det gir ikke mening, sa hun i et intervju med TV-kanalen Star.

Greske myndigheter hyller politiet for å ha tatt bekymringene fra sykehuset på alvor og gått i gang med etterforskningen raskt.

– Denne saken har vært en påkjenning for etterforskerne. Ord kan ikke beskrive hvor grusomt dette er, sier regjeringstalsmann Giannis Oikonomou til Euronews.

Den 33 år gamle siktede kvinnen skal møte i retten mandag, hvor det er ventet at hun tar stilling til siktelsen.