Storbritannia: Wagner-gruppen er på plass i Ukraina

Ukrainske soldater kjører en tanks gjennom byen Trostsyanets, rundt 400 km øst for hovedstaden Kiev, Ukraina, mandag 28. mars 2022. Den mer enn måned gamle krigen har drept tusenvis og drevet mer enn 10 millioner ukrainere på flukt fra hjemmene deres. Om lag fire millioner mennesker har flyktet fra Ukraina.
Ukrainske soldater kjører en tanks gjennom byen Trostsyanets, rundt 400 km øst for hovedstaden Kiev, Ukraina, mandag 28. mars 2022. Den mer enn måned gamle krigen har drept tusenvis og drevet mer enn 10 millioner ukrainere på flukt fra hjemmene deres. Om lag fire millioner mennesker har flyktet fra Ukraina. Foto: Efrem Lukatsky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det omstridte russiske sikkerhetsselskapet Wagner har utplassert leiesoldater i Øst-Ukraina, ifølge det britiske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wagner-gruppen er nå på plass i det østlige Ukraina, tvitret Storbritannias forsvarsdepartement mandag kveld.

– Det ventes at de skal utstasjonere over 1.000 leiesoldater, blant dem ledere i organisasjonen, for å delta i kamphandlinger, skriver departementet.

– Som følge av store tap og en invasjon som i stor grad har bremset opp, har Russland høyst sannsynlig blitt tvunget til å prioritere å sende Wagner-personell til Ukraina, på bekostning av oppdrag i Afrika og Syria, står det i meldingen.