Kraftig jordskjelv rystet Japan

En butikkansatt i Iwaki i Japan rydder opp etter at et kraftig jordskjelv onsdag kveld rystet Fukushima-området. Foto: Kyodo / AP / NTB
En butikkansatt i Iwaki i Japan rydder opp etter at et kraftig jordskjelv onsdag kveld rystet Fukushima-området. Foto: Kyodo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er foreløpig ikke meldt om større skader etter det kraftige jordskjelvet som rammet nordøstkysten av Japan onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jordskjelvet ble målt til 7,3 og hadde sitt senter 60 kilometer under havbunnen, rundt 80 kilometer nordøst for atomkraftverket i Fukushima. Det inntraff rundt klokka 21.30 onsdag kveld, lokal tid.

Skjelvet kunne også merkes i Tokyo rundt 300 kilometer unna, og det ble sendt ut varsel om en tsunamibølge på opptil 1 meter. Den største bølgen som nådde land ble imidlertid målt til 30 centimeter, og natt til torsdag ble tsunamivarselet avblåst.

Én person er bekreftet omkommet i skjelvet, men skadeomfanget er ennå uklart.

Skjelvet førte til at over 2 millioner husholdninger midlertidig mistet strømmen, 700.000 av dem i Tokyo-området.

Da Fukushima-området ble rammet av et kraftig jordskjelv i mars 2011, omkom rundt 16.000 mennesker, de fleste i tsunamien som fulgte. Skjelvet den gang hadde en styrke på 9 og førte til store skader på atomkraftverket i Fukushima.

Tokyos strømselskap Tepco opplyser at det ikke er påvist noe unormalt ved driften av Fukushima-kraftverket etter onsdagens skjelv.

Onsdagens skjelv er det kraftigste jordskjelvet som er registret så langt i år, ifølge Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.