Irans Revolusjonsgarde sto bak rakettangrep mot Arbil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv raketter ble skutt mot Arbil i den kurdiskstyrte delen av Nord-Irak natt til søndag. Revolusjonsgarden i Iran sier de angrep israelsk «strategisk senter».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et strategisk senter for konspirasjoner og ugagn drevet av sionistene ble angrepet med kraftige presisjonsraketter, avfyrt av Den islamske Revolusjonsgarden, står det i en uttalelse på revolusjonsgardens egne nyhetsside, Sepah News.

Tidligere søndag meldte det iranske statlige nyhetsbyrået IRNA var målet for angrepet var to baser tilhørende den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad. Påstanden er ikke bekreftet av iranske myndigheter.

Israelsk angrep i Syria

Angrepet fant sted flere dager etter at Israel gjennomførte et luftangrep nær Damaskus i Syria, der to medlemmer av Irans revolusjonsgarde ble drept. Revolusjonsgarden har sverget å hevne angrepet.

Natt til søndag meldte de lokale kurdiske myndighetene i Arbil at tolv raketter hadde truffet mål i byen. Ingen mennesker skal ha blitt drept eller såret i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tolv ballistiske raketter ble skutt fra utenfra Irak og Kurdistans grenser, mer nøyaktig fra østlig retning, står det i en pressemelding fra den kurdiske antiterrorenheten tilhørende kurdiske sikkerhetsstyrker.

Øst for grensen ligger Iran.

Amerikansk konsulat uskadd

Rakettene mot Arbil hadde kurs for USAs konsulat i byen og flere av dem traff bygningen, ifølge ikke navngitte irakiske tjenestemenn. Bygningen, som er nyoppført og for tiden ikke i bruk, ble påført materielle skader, hevder de.

Men en amerikansk Pentagon-kilde sier til AP at angrepet ikke førte til noen skader på bygningen, at det ikke er klart hvor mange raketter det dreide seg om, og at det ikke er klart hvor de slo ned.

USAs utenriksdepartement har fordømt angrepet.

Satellittkanalen Kurdistan24, som holder til i nærheten av konsulatbygningen, skrudde på sendingen sin like etter angrepet og viste knuste vinduer og bygningsbiter på gulvet i TV-studioet.