Saudi-Arabia tilbyr å være vertskap for samtaler mellom Russland og Ukraina

Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman (t.v.), FIFA-president Gianni Infantino (i midten) og Russlands president Vladimir Putin, her under en fotballkamp under VM i Russland i 2018.
Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman (t.v.), FIFA-president Gianni Infantino (i midten) og Russlands president Vladimir Putin, her under en fotballkamp under VM i Russland i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin snakket torsdag med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, som tilbød å stille som vertskap for mekling mellom Ukraina og Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kronprinsen forklarte kongerikets støtte til å bidra til en politisk løsning som fører til en slutt på krigen og oppnåelse av sikkerhet og stabilitet, og at kongeriket er klare til å gjøre en innsats for å mekle mellom partene, heter det i en uttalelse fra det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

Parter har denne uka holdt to forhandlingssamtaler, uten store gjennombrudd. Torsdag ble partene imidlertid enige om å legge til rette for evakuering av sivile, og de er enige om å møtes igjen.

Bin Salman gjentok overfor Putin sin støtte angående intensjonen til Opec+, hvor også Russland er medlem, om å stabilisere oljemarkedene. Opec+ besluttet denne uka å holde produksjonen stabil til tross for de økte oljeprisene.

Golfstatene, inkludert Saudi-Arabia, har i stor grad latt være å kritisere Russland etter at landet invaderte Ukraina i forrige uke. Onsdag denne uka stemte imidlertid golfstatene for en FN-resolusjon som krever at Russland umiddelbart trekker seg ut av Ukraina.