Aleksej Navalnyj oppfordrer til daglige demonstrasjoner mot krigen i Ukraina

Aleksej Navalnyj oppfordrer til daglige demonstrasjoner.
Aleksej Navalnyj oppfordrer til daglige demonstrasjoner. Foto: AP / NTB

– La oss ikke bli et land med redde og tause mennesker, skriver den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj. Han oppfordrer til daglige demonstrasjoner.

I en tråd som ble publisert både på Navalnyjs russiskspråklige og engelskspråklige Twitterkontoer oppfordrer den fengslede opposisjonslederen både russere og resten av verden til å demonstrere mot Russlands invasjon av Ukraina hver dag.

– Vi i Russland vil være en fredsnasjon. Dessverre vil få kalle oss det nå. Men la oss i det minste ikke bli et land med redde og tause mennesker, begynner Navalnyj.

Han raser videre mot det han kaller «pseudo-historisk tullball som brukes som en unnskyldning for å få russere til å drepe ukrainere.»

– Putin er ikke Russland. Om det er noe i Russland nå som man kan være stolt av så er det de 6.824 som ble pågrepet fordi de uoppfordret gikk ut i gatene for å demonstrere mot krig, skriver han.

Navalnyj oppfordrer folk til å gå ut og demonstrere mot krigen hver dag.

– Om du er utenlands, dra til den russiske ambassaden. Om du kan arrangere en demonstrasjon, gjør det i helgen. Om vi må fylle fengslene og fangebussene for å stanse krigen, så må vi gjøre det. Alt har en pris, og nå, våren 2022, må vi betale den prisen, for ingen andre kan gjøre det for oss. La oss ikke «være mot krigen,» la oss kjempe mot krigen, avslutter han.