Sean Penn rømte Ukraina – til fots

Sean Penn deltok 24. februar på en pressekonferanse ved preseidentbygget i Kyiv.
Sean Penn deltok 24. februar på en pressekonferanse ved preseidentbygget i Kyiv. Foto: Ukrainian Presidential Press Ser / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywoodskuespilleren Sean Penn var i Ukrainas hovedstad Kyiv da den russiske invasjonen begynte. Nå melder han selv at han har forlatt landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmstjernen Sean Penn var i Ukraina for å lage en dokumentar om krigen.

61-åringen deltok blant annet på offisielle briefinger fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Kun kvinner og barn bilene

Men nå er skuespilleren og dokumentaristen ute av landet igjen. Det forteller han på sin egen Twitter-profil, skriver den danske avisen BT.

– To kolleger og jeg ble nødt til å forlate bilen vår på veien og gikk flere kilometer for å komme fram til den polske grensen. Det er kun kvinner og barn i nesten alle bilene på dette bildet. Alle uten noe synlig bagasje, og med bilen som eneste verdigjenstand, skriver Penn til et bilde av seg selv som går på veien langs en lang bilkø.

– Demokratiske drømmer

Sean Penn har vært aktiv på Twitter i den tiden han har oppholdt seg i Ukraina - blant annet gjennom et opprop til hjemlandet USA:

– Ukraina står i spissen for våre demokratiske drømmer. Hvis de må kjempe kampen alene, er USAs sjel fortapt, skrev han i en melding hvor han også ga uttrykk for at Ruslands president Vladimir Putin befinner seg på dypt vann:

– Dersom han ikke gir etter, tror jeg Putin har begått en av de største feil for hele menneskeheten!