Utenriksdepartementet fraråder reiser til Moldova

Utenriksdepartementet oppdaterte reiserådene for Moldova.
Utenriksdepartementet oppdaterte reiserådene for Moldova. Foto: Audun Braastad / NTB

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i den moldovske regionen Transdnjestr.

Samtidig frarådes reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig til de øvrige delene av Moldova.

– Moldova har erklært nasjonal unntakstilstand og har stengt landets luftrom, i første omgang til 4. mars 2022, men stengingen kan bli forlenget. Moldova er i en sårbar situasjon på grunn av tilstedeværelsen av russiske styrker i den moldovske, russiskstøttede utbryterregionen Transdnjestr, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Ifølge UD har norske myndigheter har svært begrensede muligheter til å tilby konsulær bistand til norske borgere i Transdnjestr. Nordmenn som allerede er i Moldova, oppfordres til å følge utviklingen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet.