Russland hevder Ukraina står bak angrep mot russisk grenseanlegg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter sier at et ukrainsk granatangrep har ødelagt et russisk grenseanlegg som brukes av FSB. Ukraina benekter dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den 21. februar, kl. 9:50 (lokal tid) ødela et uidentifisert prosjektil avfyrt fra Ukraina et grenseanlegg som ble brukt av FSBs grensevakttjeneste i Rostov-regionen, rundt 150 meter fra den russisk-ukrainske grensen, skriver den russiske sikkerhetstjenesten i en uttalelse.

De legger til at ingen ble skadd i hendelsen. Sikkerhetstjenesten FSB har også publisert en video som blant annet viser et lite bygg der både tak og vegger er ødelagt. Videoen er ikke verifisert.

Ukraina benekter å stå bak et slikt granatangrep og kaller anklagene for «falske nyheter».

– De utfører forskjellige provokasjoner og produserer falske nyheter hver dag, til og med et par ganger om dagen, sier Pavlo Kovaltsjuk, som er talsperson for en felles militæroperasjon mot russiskstøttede separatister i det østlige Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kunne ikke hindre dem i å produsere denne falske nyheten, men vi understreker alltid at vi ikke skyter på sivil infrastruktur, legger han til.

Vesten har den siste tiden advart om en eskalering av konflikten, men også om iscenesatte angrep som Russland og prorussiske separatister kan bruke som påskudd for å starte en invasjon av Ukraina.

Forrige uke kunngjorde den sørlige Rostov-regionen unntakstilstand på grunn av en forventet tilstrømming av sivile fra de opprørskontrollerte territoriene der det er utstedt evakueringsordre.