Russland: 40.000 mennesker har ankommet Rostov fra Ukraina

Personer som er evakuert fra separatistkontrollerte regioner i det østlige Ukraina i en teltleir satt opp av det russiske nøddepartementet nær Matveyev Kurgan-grensekontrollen i Rostov-regionen, Russland 19. februar 2022. REUTERS/Sergey Pivovarov
Personer som er evakuert fra separatistkontrollerte regioner i det østlige Ukraina i en teltleir satt opp av det russiske nøddepartementet nær Matveyev Kurgan-grensekontrollen i Rostov-regionen, Russland 19. februar 2022. REUTERS/Sergey Pivovarov Foto: Sergey Pivovarov / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter sier de har tatt imot 40.000 mennesker fra Ukraina, to dager etter at separatistledere i Donetsk og Luhansk oppfordret til masseevakuering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands beredskapsminister Alexander Chupriyan sier at «40.000 flyktninger» har ankommet den sørlige Rostov-regionen i Russland og blir innlosjert i 92 nødleirer, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

For to dager siden oppfordret separatistlederne i Donbass-provinsene Luhansk og Donetsk sivile til å evakuere området. De hevder at ukrainske styrker forbereder et angrep mot regionen.

Ukrainske myndigheter og militære har flere ganger nektet for at de planlegger angrep mot Donbass-provinsene.