Australia klassifiserer koalaen som utrydningstruet

Australia klassifiserte fredag offisielt koalaen som utrydningstruet langs landets østkyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltaket gjøres for å gi koalaen høyere beskyttelsesnivå i delstaten New South Wales, Australian Capital Territory og Queensland, uttalte miljøvernminister Sussan Ley fredag.

Myndighetene lovet nylig å bruke 50 millioner australske dollar, nærmere 317 millioner kroner etter dagens kurs, for å beskytte og gjenopprette leveområder for koalaen.

Globalt er koalaen ansett som symbol på Australias unike dyreliv. Den ble listeført som sårbar på østkysten av landet for rundt ti år siden.

Skogbranner, skogrydding, tørke og sykdom har bidratt til stor nedgang i arten på østkysten. Ifølge et estimat fra den uavhengige statlige Treatened Species Scientific Committee har antallet falt fra 185.000 dyr i 2001 til 92.000 i 2021.

– Koalaer har gått fra å ikke være listeført, til å bli sårbare og utrydningstruet på ett tiår. det er en sjokkerende rask forverring. Dagens beslutning er velkommen, men den kommer ikke til å hindre koalaer fra å nærme seg utrydding, med mindre beslutningen følges opp med strengere lover og insentiver til landeiere om å beskytte skogene der dyrene bor, sier Stuart Blanch i WWF Australia.