Indonesia kjøper franske jagerfly

Tre franske Rafale jagerfly i lufta over Tanagra militærbase i Hellas 19. januar. Indonesia signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks fly av samme type. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB
Tre franske Rafale jagerfly i lufta over Tanagra militærbase i Hellas 19. januar. Indonesia signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks fly av samme type. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesiske myndigheter signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks Rafale jagerfly av Frankrike, som en del av en ventet ordre på 42 fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen ble offentliggjort da Indonesias forsvarsminister Prabowo Subianto møtte sin franske kollega Florence Palry i hovedstaden Jakarta.

– Vi er enige om kjøpet av 42 Rafale jagerfly. Kontrakten som ble signert i dag er for de første seks, som vil bli fulgt av ytterligere 36, sier Subianto.

Indonesia jobber med å fornye jagerflyflåten sin, som hovedsakelig består av amerikanske F-16 og russiske Sukhoj. Øystaten i Sørøst-Asia skal også være i forhandlinger med USA om å kjøpe rundt 30 F-15 fly og deltar i et sørkoreansk program for å utvikle militærfly.

Rafale-fly er tidligere solgt til blant annet Qatar, India, Egypt, Hellas og Kroatia. Modellen har vært i bruk siden 2004.