Bro har rast sammen i Pittsburgh før Biden-tale

Flere biler og en buss ble med ned i raset, skriver den lokale TV-kanalen KDKA. (AP Photo/Gene J. Puskar)
Flere biler og en buss ble med ned i raset, skriver den lokale TV-kanalen KDKA. (AP Photo/Gene J. Puskar) Foto: Gene J. Puskar / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En veibro over en park i den amerikanske byen Pittsburgh har rast sammen. Senere fredag skal president Joe Biden tale om infrastruktursatsingen sin i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsarbeidere måtte fire seg 46 meter nedover til bunnen av dalen, mens andre måtte danne en menneskelenke for å redde passasjerer fra en buss som dinglet ved kanten.

Det skal kun ha vært rundt ti personer som ble mindre skadd i kollapsen, som skjedde i 13-tiden norsk tid. Droner brukes nå for å lete under broseksjoner som har rast sammen.

En gassrørledning skal også ha blitt rammet av raset og det luktet lenge gass i området. Publikum bes om å unngå området rundt broen, som ligger i Breeze Point-delen av byen. Det er ikke kjent om noen ble skadd i raset.

Senere fredag skal tilfeldigvis president Joe Biden til Pittsburgh for å tale om den store infrastrukturpakken verdt 1.200 milliarder dollar som Kongressen vedtok i november. Sårt tiltrengt vedlikeholdsarbeid av broer og tunneler er en viktig del av pakken.