Bro har rast sammen i Pittsburgh før Biden-tale

<p>Flere biler og en buss ble med ned i raset, skriver den lokale TV-kanalen <a href="https://pittsburgh.cbslocal.com/2022/01/28/frick-park-bridge-collapse-injuries-reported-emergency-crews-at-the-scene/" rel="noopener noreferrer">KDKA</a>. (AP Photo/Gene J. Puskar)</p>
Flere biler og en buss ble med ned i raset, skriver den lokale TV-kanalen KDKA. (AP Photo/Gene J. Puskar) Foto: Gene J. Puskar / AP

En veibro over en park i den amerikanske byen Pittsburgh har rast sammen. Senere fredag skal president Joe Biden tale om infrastruktursatsingen sin i byen.

Redningsarbeidere måtte fire seg 46 meter nedover til bunnen av dalen, mens andre måtte danne en menneskelenke for å redde passasjerer fra en buss som dinglet ved kanten.

Det skal kun ha vært rundt ti personer som ble mindre skadd i kollapsen, som skjedde i 13-tiden norsk tid. Droner brukes nå for å lete under broseksjoner som har rast sammen.

En gassrørledning skal også ha blitt rammet av raset og det luktet lenge gass i området. Publikum bes om å unngå området rundt broen, som ligger i Breeze Point-delen av byen. Det er ikke kjent om noen ble skadd i raset.

Senere fredag skal tilfeldigvis president Joe Biden til Pittsburgh for å tale om den store infrastrukturpakken verdt 1.200 milliarder dollar som Kongressen vedtok i november. Sårt tiltrengt vedlikeholdsarbeid av broer og tunneler er en viktig del av pakken.

Personvernpolicy