Karnevalsparader utsettes i Brasil

Starten av karnevalsfestlighetene i Rio de Janeiro og São Paulo utsettes til 21. april på grunn av de høye smittetallene i Brasil. Arkivfoto: Leo Correa / AP / NTB
Starten av karnevalsfestlighetene i Rio de Janeiro og São Paulo utsettes til 21. april på grunn av de høye smittetallene i Brasil. Arkivfoto: Leo Correa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv».

– Beslutningen ble tatt med respekt for den nåværende situasjonen i Brasil og behovet for, på dette tidspunktet, å bevare liv og gå sammen for å øke vaksinasjonsgraden i hele landet, heter det i uttalelsen.

Tidligere i måneden avlyste myndighetene i Rio de Janeiro for andre år på rad karnevalsparaden gjennom byens gater. Delen som nå utsettes, er paraden som ledes av byens sambaskoler. Den finner sted i byens stadion Sambadrome, som har plass til 70.000 mennesker.

Oppvisningen tiltrekker seg turister fra hele Brasil og andre land. Denne paraden tillates, i alle fall foreløpig, fordi myndighetene kan kontrollere antallet som får komme inn på Sambadrome.

Mer enn 622.000 koronasmittede personer har dødd i Brasil, og landet opplever en ny smittebølge forårsaket av omikronvarianten.

Nærmere 70 prosent av landets voksne befolkning har blitt vaksinert to ganger.