Fire hviterussere siktet etter den tvungne flylandingen i fjor

Amerikanske påtalemyndigheter har siktet fire hviterussiske tjenestepersoner etter at et Ryanair-fly i fjor ble tvunget til å lande i Minsk. Om bord flyet var den hviterussiske, regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj, som ble pågrepet etter landing. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB
Amerikanske påtalemyndigheter har siktet fire hviterussiske tjenestepersoner etter at et Ryanair-fly i fjor ble tvunget til å lande i Minsk. Om bord flyet var den hviterussiske, regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj, som ble pågrepet etter landing. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske påtalemyndigheter har siktet fire hviterussiske tjenestepersoner etter at et Ryanair-fly i fjor ble tvunget til å lande i Minsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair-flyet var på vei fra Aten i Hellas til Litauens hovedstad Vilnius da det ble omdirigert av hviterussiske luftfartsmyndigheter.

Om bord flyet var den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj, som ble pågrepet etter at flyet landet.

Ifølge Ryanair sa hviterussiske flygeledere til pilotene at det var en bombetrussel mot flyet, og beordret dem til å lande i Hviterusslands hovedstad Minsk.

– Helt siden flytrafikken begynte, har land verden rundt samarbeidet for å holde flypassasjerer trygge. De siktede brøt med disse prinsippene for å undertrykke opposisjon og ytringsfriheten, tordner den føderale statsadvokaten Damian Williams i en pressemelding der siktelsene ble lagt fram.

Blant de siktede er to hviterussiske sikkerhetsagenter og to fra luftfartsmyndighetene.