Amerikansk studie: Omikron gir langt lavere risiko for innleggelse og alvorlig sykdom

En helsearbeider vinker køen videre ved en teststasjon for korona i Los Angeles 4. januar. Omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg raskt i USA, men gir lavere risiko for alvorlig sykdom, viser en ny studie. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
En helsearbeider vinker køen videre ved en teststasjon for korona i Los Angeles 4. januar. Omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg raskt i USA, men gir lavere risiko for alvorlig sykdom, viser en ny studie. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpige resultater fra en ny amerikansk studie av omikron viser en betydelig lavere risiko for sykehusinnleggelse og død sammenlignet med deltavarianten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studien omfatter 70.000 covid-pasienter.

De som var smittet med omikronvarianten hadde halvparten så stor sannsynlighet for å bli innlagt på sykehus og omtrent 75 prosent mindre sannsynlighet for å trenge intensivbehandling. Sannsynligheten for å dø av viruset var 90 prosent mindre, sammenlignet med deltaviruset, ifølge studien.

Sykehusopphold varte i gjennomsnitt 1,5 dager for omikron, sammenlignet med fem dager for delta.

Dataene er hentet inn i perioden fra 1. desember 2021 til 2. januar 2022, og de kommer fra sykehusnettverket Kaiser Permanente Southern California. De har undersøkt økende immunitetsnivåer i befolkningen. Studien har ennå ikke blitt fagfellevurdert.