6. januar-komiteen vil snakke med Rudy Giuliani

Bennie Thompson og 6. januar-komiteen ønsker å avhøre Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani.
Bennie Thompson og 6. januar-komiteen ønsker å avhøre Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Rudy Giuliani er den siste i rekken av tidligere medarbeidere av Donald Trump som 6. januar-komiteen ønsker å snakke med.

Komiteen som er nedsatt for å granske angrepet på Kongressbygningen den 6. januar i fjor, er nå i gang med prosessen for å be den tidligere ordføreren avlegge vitnesbyrd. Det opplyste komiteens leder Bennie Thompson til CNN tirsdag.

Komiteen har foreløpig ikke utstedt stevning til Giuliani eller skrevet brev for å oppfordre ham til å la seg avhøre frivillig. Gitt at Giuliani fungerte som den tidligere presidentens advokat på dette tidspunktet, har han et sterkere argument enn andre Trump-medhjelpere for å nekte å vitne i etterforskningen.

Giuliani har foreløpig ikke kommentert saken.

Giuliani var en av de mest sentrale talerne på rallyet «Stop the steal» 6. januar i fjor. I talen oppfordret han tusenvis av Trump-tilhengere til å «stille Kongressen for retten» fordi den var i ferd med å bekrefte president Bidens valgseier.

Personvernpolicy