Opposisjonsgruppe i Sudan avviser FN-samtaler

Sudan har vært preget av store demonstrasjoner og voldelige sammenstøt. En av landets største opposisjonsgrupper avviser et FN-initiativ om samtaler for å løse krisen.
Sudan har vært preget av store demonstrasjoner og voldelige sammenstøt. En av landets største opposisjonsgrupper avviser et FN-initiativ om samtaler for å løse krisen. Foto: Marwan Ali / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de ledende protestgruppene i Sudan avviser et initiativ fra FN om å delta i samtaler med landets militære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sudanske hovedorganisasjonen SPA, en paraplyorganisasjon for 17 forskjellige fagforeninger, sier at den eneste veien ut av den pågående krisen i landet, er at militæret fjernes fra makten og erstattes av en ren sivil overgangsregjering.

– Ingen forhandlinger, ingen kompromisser, ingen maktdeling med militæret, sier gruppa og viser til sitt motto.

Det var lørdag at FNs spesial utsending til Sudan Volker Perthes sa at han ville invitere alle partene i konflikten til samtaler for finne en løsning på den politiske krisen i Sudan, der militære kuppmakere styrer.

SPA sto i sin tid i spissen for opprøret mot Sudans president Omar al-Bashir som ble avsatt i 2019.

Militæret i Sudan kuppet makten i landet i oktober i fjor. Landet har siden vært preget av en rekke prodemokratiske demonstrasjoner som har blitt møtt av tåregass og vold fra myndighetene.