Opposisjonspartiets hovedkvarter forsøkt stormet i Albania

Demonstranter brukte stiger for å forsøke å ta seg inn i hovedkvarteret til Albanias oppdosisjonsparti Det demokratiske partiet i Tirana. Foto: Franc Zhurda / AP / NTB
Demonstranter brukte stiger for å forsøke å ta seg inn i hovedkvarteret til Albanias oppdosisjonsparti Det demokratiske partiet i Tirana. Foto: Franc Zhurda / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det demokratiske partiet i Albania er dypt splittet, og lørdag forsøkte tilhengere av en av fraksjonene å storme høyrepartiets hovedkvarter i Tirana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden i det albanske opposisjonspartiet står mellom den tidligere og nåværende lederen, Sali Berisha og Lulzim Basha og deres respektive tilhengere.

Berisha ble kastet ut av partiets parlamentariske gruppe i september etter å ha anklager Basha for å være «et gissel» av statsminister Edi Rama og Sosialistpartiet.

Lørdag kom det til kraftig håndgemeng da Berisha-tilhengere stormet partihovedkvarteret etter å ha brutt opp dører og vinduer med brekkjern.

Inne i bygningen ble de møtt med tåregass, og politiet kom etter hvert til og måtte brukte vannkanon og tåregass for å drive angriperne vekk.

Minst én person skal ha kommet til skade under tumultene.

– Dagens voldshandling mot Det demokratiske partiet markerer den endelige isolasjonen og skammelige fjerningen av Berisha fra den politiske scenen, heter det i en kunngjøring fra partiet.