Harde kamper om by i Jemen

Generalmajor Nasser al-Zubiani (bildet) ledet de saudistøttede styrkene som kontrollerer den strategisk viktige byen Maarib nord i Jemen. Han ble drept i kamp mot houthiopprørere 13. desember. Foto: AP / NTB
Generalmajor Nasser al-Zubiani (bildet) ledet de saudistøttede styrkene som kontrollerer den strategisk viktige byen Maarib nord i Jemen. Han ble drept i kamp mot houthiopprørere 13. desember. Foto: AP / NTB Foto: Nariman El-mofty / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 200 soldater skal være drept i harde kamper om den strategisk viktige byen Maarib i Jemen, opplyser militære kilder og helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

125 soldater fra Houthi-militsen er drept i flyangrep fra den saudiarabiske koalisjonen og i kamp mot regjeringsvennlig milits i provinsene Shabwa og Al-Bayda, som grenser til Maarib, opplyser helsepersonell i området.

Gigant-brigaden, en milits som støttes av Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, har også mistet 70 soldater det siste døgnet, opplyser kilder i Jemens regjering.

Vestlig støtte

Houthi-bevegelsen tok kontroll over Sana høsten 2014, etter flere år med kaotiske tilstander i landet.

Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot dem, sammen med De forente arabiske emirater og flere andre land i regionen.

Med støtte fra vestlige land som Storbritannia og USA har koalisjonen siden gjennomført over 24.000 flyangrep og lagt store deler av Jemens infrastruktur i grus.

Siste skanse

I september innledet houthiene en offensiv for å ta provinshovedstaden Maarib, som er regjeringsstyrkenes siste skanse nord i landet.

Saudi-Arabia har svart på offensiven ved å trappe opp flyangrepene.

Den sju år lange krigen har hittil krevd 377.000 menneskeliv, anslo FNs utviklingsfond (UNDP) i en rapport i november.