Studie: Johnson & Johnson-vaksine 85 prosent effektiv som tredjedose

En oppfriskningsdose med coronavaksinen til Johnson & Johnson er 85 prosent effektiv i å forhindre alvorlig sykdom, ifølge en sørafrikansk prøvestudie. Illustrasjonsfoto: Jerome Delay / AP / NTB
En oppfriskningsdose med coronavaksinen til Johnson & Johnson er 85 prosent effektiv i å forhindre alvorlig sykdom, ifølge en sørafrikansk prøvestudie. Illustrasjonsfoto: Jerome Delay / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En oppfriskningsdose med coronavaksinen til Johnson & Johnson er 85 prosent effektiv i å forhindre alvorlig sykdom, ifølge en sørafrikansk prøvestudie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne vaksinen forhindrer alvorlig sykdom der omikronvarianten av coronaviruset nå dominerer, ifølge studien.

Sør-Afrikas medisinske forskningsråd (SAMRC) utførte studien på helsearbeidere fra 15. november til 20. desember. Men den er fortsatt ikke fagfellevurdert.

Der fant de ut at en tredjedose i stor grad beskyttet helsearbeiderne i landet i områder med mye omikron- og deltasmitte.

Rundt en halv million helsepersonell i landet har mottatt Janssen-vaksinen som en del av kliniske studier.

En tidligere sørafrikansk studie i desember kom fram til at Pfizer/Biontech-vaksinen totalt sett var mindre effektiv mot omikronvarianten, men forhindret likevel sykehusinnleggelser med opptil 70 prosent.