Portugal reduserer karantenetiden

Portugal er blant landene i verden med høyest vaksinedekning, og gatebildet i hovedstaden Lisboa er preget av personer iført munnbind. Nå har myndighetene besluttet å redusere karanteneperioden. Foto: Armando Franca / AP / NTB
Portugal er blant landene i verden med høyest vaksinedekning, og gatebildet i hovedstaden Lisboa er preget av personer iført munnbind. Nå har myndighetene besluttet å redusere karanteneperioden. Foto: Armando Franca / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Portugal gjør som Spania og reduserer karanteneperioden fra ti til sju dager, opplyser helsemyndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kortere karanteneperioden gjelder koronasmittede uten symptomer, samt alle som antas å være smittet, men som ikke har fått smitten bekreftet.

Torsdagens kunngjøring kom etter at nabolandet Spania besluttet å redusere karantenetiden både for asymptomatiske tilfeller og personer med milde symptomer, samt for uvaksinerte personer med ubekreftet smitte.

USA foretok mandag en tilsvarende endring ved å redusere karantenetiden fra ti til fem dager. Før det hadde Storbritannia redusert karanteneperioden fra ti til sju dager, mens Tyskland og Italia vurderer å foreta lignende grep.

Portugal og Spania er blant landene i verden med høyest vaksinedekning.