Svensk BPA-selskap vil si opp uvaksinerte

Det svenske selskapet Lystra, som tilbyr brukerstyrt personlig assistanse (BPA), kan komme til å si opp ansatte som ikke vaksinerer seg mot covid-19. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
Det svenske selskapet Lystra, som tilbyr brukerstyrt personlig assistanse (BPA), kan komme til å si opp ansatte som ikke vaksinerer seg mot covid-19. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske selskapet Lystra, som tilbyr brukerstyrt personlig assistanse (BPA), varsler at de vil si opp ansatte som ikke vaksinerer seg mot covid-19.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er man ikke vaksinert, kommer ens nærmeste leder til å opprette en handlingsplan for en tre måneder lang periode. Der ser vi helst at individet vaksinerer seg, ellers er det risiko for omplassering eller i verste fall avskjedigelse, sier selskapets HR-sjef Jesper Gullstrand til Sveriges Radio Ekot.

Gullstrand anslår at rundt 20 ansatte risikerer å miste jobben om de ikke vaksinerer seg. Vaksinekravet gjelder for både sykehus- og omsorgspersonale, samt ansatte i administrative stillinger.

– Det er rart å lage en kollektiv oppsigelsessituasjon når det er enkelte arbeidstakere saken dreier seg om. Det høres ikke så gjennomtenkt ut, sier Lars-Sture Johansson i fagforbundet Kommunal til Sveriges Radio.