Offentlig gapestokk for brudd på coronaregler i Kina vekker reaksjoner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnet politi i det sørlige Kina førte fire personer, som angivelig hadde brutt coronareglene, gjennom byen til spott og spe. Det vekker reaksjoner i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det rapporterer kinesiske statlige medier onsdag. De lokale myndighetens hardhendte tilnærming til håndhevelsen av smittevernreglene har høstet kritikk.

Kina avviklet offentlig gapestokk for mistenkte kriminelle i 2010, men metoden har gjenoppstått i områder hvor lokale myndigheter sliter med å håndheve den nasjonale planen om nulltoleranse for coronavirus.

De fire personene ble ført gjennom byen Jingxi i den sørlige provinsen Guangxi, iført beskyttelsesdrakter, munnbind og ansiktsskjold og ledet av en gruppe bevæpnet opprørspoliti. De er anklaget for å ha transportert migranter over den kinesiske grensa, som er mer eller mindre stengt som følge av pandemien.

Hendelsen har ført til kritikk fra sentrale hold i Kina. Beijing News, som har bånd til det regjerende kommunistpartiet i landet, sier at selv om Jingxi er under stort press om å forhindre import av smittetilfeller, er denne typen avstraffelse i strid med lovens ånd og det kan ikke tillattes at det skjer igjen.