Politiet i California vil gi fra seg opptak som viser drap på tenåringsjente

En politimann trøster en kvinne i varehuset der en mann og ei 14 år gammel jente ble drept av politiet torsdag.
En politimann trøster en kvinne i varehuset der en mann og ei 14 år gammel jente ble drept av politiet torsdag. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire dager etter at en politimann ved et uhell skjøt og drepte en tenåringsjente i et varehus i California, vil politiet gi fra seg et opptak av skytingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

14 år gamle Valentina Orellana-Peralta var ute og handlet med sin mor og prøvde klær i et prøverom da et streifskudd avfyrt av en politimann gikk rett gjennom veggen og traff henne. Hun døde momentant.

Opptaket fra politimannens kroppskamera er ventet å bli frigitt mandag.

Skytingen skjedde i et overfylt varehus i California lille julaften. I etterkant har politiet fått kraftig kritikk for å ha vært altfor raske til å bruke skytevåpen på et sted der det var stor fare for at tilfeldige personer ble rammet.

Politiet hadde rykket ut til varehuset etter meldinger om en mulig skyting. De fant en skadd kvinne samt mannen de antok hadde angrepet henne. Minst én politimann åpnet ild mot mannen, som ble drept. Valentina ble truffet av en kule som passerte mannen og gikk gjennom veggen.

Politisjef Michel Moore sier han har gitt ordre om full etterforskning.

– Denne kaotiske hendelsen som førte til at et uskyldig barn døde, er tragisk og helt forferdelig for alle involverte, sier Moore, som beklager dødsfallet på det sterkeste.

Ifølge lokale medier ble det ikke funnet noe våpen på stedet. Den skadde kvinnen skal ha blitt slått med en tung metallhengelås.