Migranter strandet på holme i Egeerhavet

Over 2.500 mennesker omkom eller forsvant i forsøk på å ta seg til Europa via Middelhavet eller Egeerhavet i årets elleve første måneder, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Illustrasjonsfoto: AP / NTB
Over 2.500 mennesker omkom eller forsvant i forsøk på å ta seg til Europa via Middelhavet eller Egeerhavet i årets elleve første måneder, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Illustrasjonsfoto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 90 migranter er strandet på en holme utenfor øya Antikythera i Egeerhavet etter at seilbåten de var om bord i gikk på grunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire mennesker er funnet omkommet etter ulykken, og gresk kystvakt lette torsdag kveld med flere fartøy og et helikopter etter mulig savnede.

Som følge av mørke og vanskelige værforhold vil de strandede migrantene tidligst bli evakuert fra holmen fredag, følge statlig gresk TV. Det er ikke kjent hvilken tilstand de er i, eller hvor stor holmen er.

Antikythera ligger rundt 235 kilometer sør for Aten.

Onsdag forliste en gummibåt med migranter utenfor den greske øya Folegandros i Egeerhavet. Tre mennesker er funnet omkommet etter ulykken, mens 13 ble reddet. Et ukjent antall er fortsatt savnet og fryktes omkommet.

Ifølge noen av de overlevende var det rundt 50 mennesker med i båten, mens andre sier at det var 32 om bord.

Forliset utenfor Folegandros kan dermed ha krevd mellom 20 og 40 liv og er ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) den verste ulykken i Egeerhavet i år.

– Dette forliset er en smertefull påminnelse om at mennesker fortsatt legger ut på farefulle reiser i sin søken etter trygghet, sier UNHCRs representant i Hellas, Adriano Silvestri.

UNHCR anslår at over 2.500 mennesker omkom eller forsvant i forsøk på å ta seg til Europa sjøveien i årets elleve første måneder.