Demonstrasjoner mot coronatiltak i Belgia

Demonstranter med plakater der det står «frisone» fylte gatene i sentrum av Brussel søndag for å protestere mot myndighetenes coronatiltak. Foto: AP / NTB
Demonstranter med plakater der det står «frisone» fylte gatene i sentrum av Brussel søndag for å protestere mot myndighetenes coronatiltak. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av mennesker gikk ut i Brussels gater søndag for å protestere mot de nye coronatiltakene som myndighetene har innført for å stanse smittespredningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant dem som protesterte, var helsepersonell som fra 1. januar har tre måneder på seg til å ta coronavaksine for å unngå å miste jobben.

Demonstrantene hadde plakater med paroler som «frisone» og «nok er nok».

Et stort politioppbud var ute i gatene, og noen timer etter at protestene begynte, kom det til sammenstøt mellom politiet og en gruppe demonstranter som kastet steiner, kinaputter, glassflasker, greiner og andre gjenstander mot dem.

Politiet svarte med tåregass og pepperspray, og flere demonstranter er pågrepet.

Dette var tredje helg på rad med store protester i Brussel mot myndighetenes coronatiltak. Også under de forrige demonstrasjonene var det voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Arrangørene av protestaksjonen tar avstand fra voldsbruken og ber demonstrantene protestere fredelig.