Handel suspendert i kinesisk eiendomsgigant

Aksjehandelen i den kinesiske eiendomsgiganten Kaisa er suspendert på Hongkong-børsen onsdag som følge av gjeldskrise i selskapet.

– På anmodning fra Kaisa Group Holdings, ble handelen i selskapets aksjer stanset klokken 9 onsdag, i påvente av en kommende kunngjøring fra selskapet, står det i en uttalelse som børsen har sendt ut.

Tidligere har det privateide kinesiske selskapet Evergrande vært i hardt vær. Dette selskapet har de siste månedene vært på randen av konkurs, med en gjeld på formidable 300 milliarder dollar. Den siste tiden har Evergrande måttet utsette flere gjeldsinnbetalinger.

Gjeldskrisen i Evergrande, en av Kinas største eiendomsutviklere, har rystet markedet gjennom høsten og skapt frykt for at hele den kinesiske økonomien kunne destabiliseres.

Personvernpolicy