Mer enn 5.000 nye koronatilfeller i Sør-Korea

En mann med munnbind går forbi en midlertidig teststasjon i Seoul. Sørkoreanske helsemyndigheter har for første gang registrert mer enn 5.000 nye smittetilfeller i landet, og tilstanden er alvorlig eller kritisk for mer enn 720 koronapasienter. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
En mann med munnbind går forbi en midlertidig teststasjon i Seoul. Sørkoreanske helsemyndigheter har for første gang registrert mer enn 5.000 nye smittetilfeller i landet, og tilstanden er alvorlig eller kritisk for mer enn 720 koronapasienter. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Sør-Korea er det for første gang registrert mer enn 5.000 koronatilfeller på ett døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitten truer nå med å overbelaste landets helsevesen, og helseeksperter har bedt regjeringen innføre strengere smitteverntiltak, etter at de ble myknet opp i november for å hjelpe økonomien.

Ifølge helsemyndighetene er majoriteten av de nye 5.123 tilfellene som er registrert onsdag, fra hovedstaden Seoul og det omkringliggende området. Tidligere har de varslet at mer enn 80 prosent av intensivplassene som er tiltenkt koronapasienter, allerede er fylt.

For mer enn 720 koronapasienter er tilstanden alvorlig eller kritisk, også det en ny toppnotering. Det er registrert til sammen 3.658 koronadødsfall i landet siden pandemien brøt ut. Den siste tiden har det blitt registrert mellom 30 og 50 dødsfall om dagen.

Den nye koronavarianten omikron er ikke påvist i landet, men det gjøres sekvensering av tester fra et par som kom til landet fra Nigeria.