Honduras' regjeringsparti erkjenner valgnederlag

Venstreorienterte Xiomara Castro tar etter alt å dømme over makten i Honduras. Den argeste motstanderen har erkjent nederlaget. Foto: Moises Castillo / AP / NTB
Venstreorienterte Xiomara Castro tar etter alt å dømme over makten i Honduras. Den argeste motstanderen har erkjent nederlaget. Foto: Moises Castillo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyreorienterte Nasry Asfura erkjenner nederlag i presidentvalget i Honduras og gratulerer venstreorienterte Xiomara Castro med seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at 52 prosent av stemmene fra søndagens valg er opptalt, har 53 prosent av dem gått til Castro, mens Asfura, som representerer regjeringspartiet Nasjonalpartiet, har fått 34 prosent.

Landets valgmyndigheter har 30 dager på seg fra valgdagen til å utpeke en vinner. Castro har en vanskelig oppgave foran seg, ikke minst med å håndtere kriminaliteten som gjennomsyrer Honduras, når hun etter alt å dømme tar over makten.

Avtroppende president Juan Orlando Hernandez er i USA blitt beskyldt for medvirkning til narkosmugling. Korrupsjon er svært utbredt, og en honduransk antikorrupsjons-kommisjon ble avviklet i fjor.

En av de andre kandidatene i søndagens valg, Yani Rosenthal, har tidligere sittet tre år i fengsel i USA for hvitvasking narkopenger.

Fattigdom, kriminalitet, korrupsjon og høy arbeidsledighet gjør at mange honduranere forsøker å forlate landet og komme seg til USA. Castros venstreorienterte parti Libre mener det er avgjørende å skape flere arbeidsplasser hvis migrasjonen skal bremses.