Likekjønnet ekteskap kan bli lovlig i Chile

Parlamentet i Chile er ventet å godkjenne en ny lov om likekjønnet ekteskap tirsdag, som det sjuende landet i Latin-Amerika.
Foto: Esteban Felix / AP Photo / NTB
Parlamentet i Chile er ventet å godkjenne en ny lov om likekjønnet ekteskap tirsdag, som det sjuende landet i Latin-Amerika. Foto: Esteban Felix / AP Photo / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Parlamentet i Chile er ventet å godkjenne en ny lov om likekjønnet ekteskap tirsdag, som det sjuende landet i Latin-Amerika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Loven vil også tillate at likekjønnede par adopterer barn.

Likekjønnet samliv har vært lovlig i Chile siden 2015, ekteskapsloven ble foreslått av daværende president Michelle Bachelet i 2017.

I juni opplyste den konservative presidenten Sebastián Piñera at han ville forsøke å få loven raskt gjennom parlamentet. Den ble godkjent i underhuset tidligere denne måneden, og skal nå godkjennes i overhuset, eller senatet, før den endelig kan bli signert av presidenten.

Kun seks land i Latin-Amerika tillater likekjønnet ekteskap. Chile vil legges til lista, som fra før inneholder Costa Rica, Ecuador, Colombia, Brasil, Uruguay og Argentina, og 14 av de 32 delstatene i Mexico.

Loven har hele veien blitt motarbeidet av den mest konservative delen av den regjerende høyresiden av chilensk politikk, men har likevel fått flertall hele veien ettersom opposisjonen kontrollerer kongressen.

Saken har blitt del av valgkampen fram mot andre valgomgang av presidentvalget 19. desember. Den venstreorienterte Gabriel Boric er for, mens hans konservative konkurrent Jose Antonio Kast er motstander av å la likekjønnede par gifte seg.