Nytt koronamøte mellom Merkel og tyske delstatsministre

Tirsdag har statsminister Chancellor Angela Merkel et videomøte med landets delstatsministre for å diskutere koronasituasjonen i Tyskland. Foto: Markus Schreiber, Pool / AP / NTB
Tirsdag har statsminister Chancellor Angela Merkel et videomøte med landets delstatsministre for å diskutere koronasituasjonen i Tyskland. Foto: Markus Schreiber, Pool / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtroppende statsminister Angela Merkel møter tirsdag Tysklands 16 delstatsministre for å diskutere smittesituasjonen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bekymringen stiger for den kraftige økningen i nye koronatilfeller i landet, men Merkels kontor ønsker ikke å kommentere om møtet vil resultere i nye tiltak.

Sannsynligvis deltar også påtroppende statsminister Olaf Scholz på videomøtet.

Delstatsminister Hendrik Wüst i Nordrhein-Westfalen sier delstatene og føderale myndigheter ikke kan vente til den nye regjeringen er på plass neste måned, før det innføres nye, nasjonale tiltak.

Han ber om at det kommer regler som reduserer den sosiale kontakten, økonomisk hjelp til bedrifter som blir rammet av strengere restriksjoner, og at man vurderer å gjøre vaksinering obligatorisk.

Høyesterett i Tyskland behandler tirsdag klager på de landsomfattende restriksjonene som ble innført tidligere i år, de såkalte nødbremse-reglene. Rettsavgjørelsen kan hjelpe myndighetene med å gjøre en juridisk vurdering av eventuelle nye tiltak.