Biden: – Omikron er ikke en grunn til panikk

USAs president Joe Biden kaller omikronvarianten av coronaviruset for en grunn til bekymring, ikke til panikk. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB
USAs president Joe Biden kaller omikronvarianten av coronaviruset for en grunn til bekymring, ikke til panikk. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden ba amerikanere om å ikke få panikk på grunn av den nyoppdagede omikronvarianten av coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Omikronvarianten er en grunn til bekymring, ikke panikk, sa Biden i en tale mandag. Han la til at han ikke ser for seg nye nedstenginger eller flere reiserestriksjoner på nåværende tidspunkt.

Omikronvarianten ble først oppdaget i Sør-Afrika i forrige uke, og er antatt å være en mer smittsom variant av coronaviruset.

– Vi har flere verktøy på plass nå for å kjempe mot varianten enn det vi har hatt før. Vi tar kampen med handlinger basert i vitenskapen, ikke med kaos og forvirring, sa Biden.

Han oppfordret amerikanerne til å fullvaksinere seg, ta en oppfriskningsdose og til å gå med munnbind innendørs på offentlige steder.