67 pågrepet i Iran etter protester

Elveleiet i Isfahan i Iran har vært et samlingsstedet for bønder og andre fra hele Isfahan-provinsen som protesterer mot mangelen på vann. Dette bildet er tatt 19. november ved starten av en ukelang protest. Foto: Hamidreza Nikoomaram / Fars News Agency via AP / NTB
Elveleiet i Isfahan i Iran har vært et samlingsstedet for bønder og andre fra hele Isfahan-provinsen som protesterer mot mangelen på vann. Dette bildet er tatt 19. november ved starten av en ukelang protest. Foto: Hamidreza Nikoomaram / Fars News Agency via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprørspoliti ble lørdag sendt til den iranske byen Isfahan, dagen etter at mange ble pågrepet for å ha deltatt i voldelige protester over en uttørket elv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsstyrker brukte tåregass mot steinkastende demonstranter ved et uttørket elveleie utenfor byen Isfahan, ifølge det halvstatlige nyhetsbyrået Fars og nyhetsbyrået ISNA.

– Vi har pågrepet 67 av hovedpersonene bak opptøyene, sier general Hassan Karami i politiet lørdag. Han hevder mellom 2.000 og 3.000 «bråkmakere» deltok i protestene.

Elveleiet har vært et samlingsstedet for bønder og andre fra hele Isfahan-provinsen som protesterer mot mangelen på vann.

Bønder i området avsluttet torsdag en ukelang protest etter å ha fått løfter fra myndighetene om kompensasjon for tapene de har lidd som følge av tørken i området.

Fredag støtte derimot politi og demonstranter sammen. Lørdag var det stille og gatene tomme, og opprørspoliti var sendt til området rundt broen Khadjou, sier en innbygger i Isfahan.

USA er «dypt bekymret for voldsbruken mot fredelige demonstranter», sier talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet Ned Price. Han legger til at folk i Iran har rett til å vise sin frustrasjon og holde regjeringen ansvarlig.