Australia terrorlister Hizbollah

Australia terrorlister hele Hizbollah, også den politiske grenen. Mange land har avstått fra å terrorliste den politiske delen, i frykt for å skade relasjonene til Libanon, der bevegelsen har stor innflytelse. Her slår en støttespiller i Libanons hovedstad Beirut entusiastisk neven i været mens Hizbollah-leder Hassan Nasrallah taler via videooverføring. Foto: Hussein Malla / AP / NTB
Australia terrorlister hele Hizbollah, også den politiske grenen. Mange land har avstått fra å terrorliste den politiske delen, i frykt for å skade relasjonene til Libanon, der bevegelsen har stor innflytelse. Her slår en støttespiller i Libanons hovedstad Beirut entusiastisk neven i været mens Hizbollah-leder Hassan Nasrallah taler via videooverføring. Foto: Hussein Malla / AP / NTB Foto: NTB

Australia betegner hele Hizbollahs virksomhet som en «terrororganisasjon». Tidligere har kun den militære deler av bevegelsen vært på denne lista.

Innenriksminister Karen Andrews sier at den Iran-støttede sjiamuslimske gruppa «fortsetter å true med terrorangrep og gi støtte til terrororganisasjoner», og at den utgjør en «ekte» og «kredibel» trussel mot Australia.

Israel og USA har lenge hatt hele Hizbollah oppført som en terrorgruppe, men andre land har avstått fra å sanksjonere gruppas politiske gren, i frykt for at det kan være skadelig for relasjonene med myndighetene i Libanon, der bevegelsen har stor innflytelse.

Personvernpolicy