Litauen utstasjonerer mer enn 1.000 soldater på grensa mot Hviterussland

Litauen har utstasjonert mellom 1.000 og 2.000 soldater på landets grense mot Hviterussland. En stor gruppe migranter er strandet på grensa mellom EU-landet Polen og Hviterussland. Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko anklages for å orkestrere krisen som svar på sanksjoner fra unionen. Foto: Oksana Mantsjuk / BelTA pool photo via AP / NTB
Litauen har utstasjonert mellom 1.000 og 2.000 soldater på landets grense mot Hviterussland. En stor gruppe migranter er strandet på grensa mellom EU-landet Polen og Hviterussland. Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko anklages for å orkestrere krisen som svar på sanksjoner fra unionen. Foto: Oksana Mantsjuk / BelTA pool photo via AP / NTB Foto: NTB

Mellom 1.000 og 2.000 soldater støtter opp om det litauiske grensepolitiets arbeid langs EUs østre grense mot Hviterussland, der det har samlet seg migranter.

– Dette er selvfølgelig ingen maksgrense, og om situasjonen krever det og vi bes om å hjelpe, vil vi gjøre det, sa forsvarssjef Valdemaras Supsys i Vilnius tirsdag ifølge nyhetsbyrået BNS.

Totalt har rundt 9.000 soldater fra landet, som grenser til både Polen og Hviterussland og er medlem i både EU og Nato, blitt utstasjonert siden midten av juni, ifølge Supsys.

Migranter og flyktninger fra krigsherjede land i Midtøsten er strandet på grensa mellom Hviterussland og EU-landet Polen. Polen og EU anklager Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko for å orkestrere krisen.

Det litauiske forsvaret kjøper også rundt 290 brukte ATV-er fra Nederland for å bruke i arbeidet med å overvåke grensa mot Hviterussland. De skal være klare for bruk før jul. Litauen erklærte unntakstilstand ved grensa for et par uker siden, og forsvaret fikk utvidede fullmakter.

Personvernpolicy