39-åring siktes for fem overlagte drap i Wisconsin

<p>Minst fem mennesker mistet livet, og mange barn ble skadd da en bil kjørte gjennom juleparaden i Waukesha søndag kveld. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB</p>
Minst fem mennesker mistet livet, og mange barn ble skadd da en bil kjørte gjennom juleparaden i Waukesha søndag kveld. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB

En 39-åring vil bli siktet for fem drap etter at han med vilje kjørte inn i folkemengden i en juleparade i delstaten Wisconsin, ifølge amerikansk politi.

Politisjef Dan Thompson i Milwaukee-forstaden Waukesha opplyste på en pressekonferanse mandag at det ikke finnes noen beviser for at det dreier seg om en terrorhendelse.

Politisjefen identifiserer den siktede som Darrell Brooks (39) fra Milwaukee. Foreløpig vil politiet be om at han siktes for fem tilfeller av overlagt drap, men siktelsene kan bli utvidet. Ytterligere 48 mennesker ble skadd.

Politiet har opplysninger om at mistenkte like før hendelsen var involvert i husbråk. Ifølge AP, som viser til en ikke navngitt polititjenestemann, var det snakk om et knivslagsmål. Brooks skal ha stukket fra stedet da politiet ankom, ifølge Washington Post.

Darrell Brooks er siktet for fem drap etter hendelsen. Foto: AFP / NTB
Darrell Brooks er siktet for fem drap etter hendelsen. Foto: AFP / NTB

– Handlet alene

– Vi er sikre på at han handlet alene. Det er ingen beviser for at dette er en terrorhandling, sier Thompson.

Det var ifølge ham ikke noen politijakt i forkant av påkjørslene i den amerikanske forstaden søndag kveld. En politibetjent avfyrte et skudd i forsøk på å stoppe bilføreren da han kjørte inn i paraden, men sluttet å skyte på grunn av faren for publikum. Føreren ble ikke skadd, tilføyer Thompson.

Fra før har Brooks to åpne straffesaker mot seg. De går blant annet ut på ordensforstyrrelse, vold, forårsaking av hensynsløs fare og ulovlig besittelse av skytevåpen.

– Som en krigsscene

De drepte er fire kvinner i alderen 52 til 79 år og en 81 år gammel mann.

Gledesscener med korpsmusikk og dansende barn i nisseluer i den tradisjonelle juleparaden i Waukesha søndag ble avbrutt på tragisk vis. En SUV kjørte i høy fart gjennom sperringene og traff dansere, musikanter og andre. I gaten lå skadde og døde. Blant de drepte var medlemmer av en forening for dansende bestemødre.

– Det var som en krigsscene der, sier Ken Walter, som hadde vært i en varmluftsballong sammen med kona og deres yngste sønn under paraden.

– Det var noen hauger med tepper, der politimenn sto over dem, som du bare visste var lik, sier han.

Ni i kritisk tilstand

Mandag er minst ni ofre oppgitt å være i kritisk tilstand på to sykehus i området, mens sju andre skal være alvorlig skadd. De fleste av dem er barn, ifølge nyhetsbyrået AP.

President Joe Biden sier i en uttalelse at de ennå ikke har alle faktaene og detaljene på bordet, men at hans administrasjon følger situasjonen nøye.

Skoler og rådhus i Waukesha er stengt mandag og tirsdag, i tillegg til noen veier som fortsatt blir undersøkt.

Personvernpolicy