Biden redder to kalkuner fra å bli spist opp

President Joe Biden gløtter forbi Peanut Butter etter at kalkunen, sammen med Jelly, ble benådet i en seremoni i rosehagen i Det hvite hus fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
President Joe Biden gløtter forbi Peanut Butter etter at kalkunen, sammen med Jelly, ble benådet i en seremoni i rosehagen i Det hvite hus fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden har tradisjonen tro benådet to kalkuner før takksigelsesdagen. Men millioner av deres artsfrender er ikke like heldige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hver amerikaner ønsker det samme. De ønsker å kunne se kalkunene i øynene og si til dem at alt kommer til å bli bra, sa Biden i en humorfylt tale.

De to store hvite kalkunene heter Peanut Butter og Jelly. De fikk innvilget benådningen i en seremoni i rosehagen utenfor Det hvite hus fredag.

Torsdag i neste uke er det takksigelsesdag i USA der familier på tradisjonelt vis samler seg rundt bordene og spiser kalkun.

– I stedet for å få et siste stikk, får disse to kalkunene en ny dose i dag, sa Biden, i en humoristisk henvisning til myndighetenes beslutning om å tilby ekstra vaksinedoser til folk.

– De heldige kalkunene var blitt valgt ut på bakgrunn av sitt temperament, fremtoning, og jeg vil anta, vaksinestatus, sa Biden med humoristisk snert i talen.

Peanut Butter og Jelly får nå leve trygt resten av sine liv hos Purdue University i Indiana, uten å risikere å havne på amerikanske matbord.

Tradisjonen med å benåde to kalkuner i forkant av høsttakkefesten ble innført av president George H.W. Bush i 1989.