Canada erklærer nødsituasjon vest i landet

Landbruksområder står under vann i dalen der Abbotsford ligger. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB
Landbruksområder står under vann i dalen der Abbotsford ligger. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Provinsmyndighetene i British Columbia har erklært nødsituasjon etter oversvømmelser og jordskred utløst av ekstreme nedbørsmengder vest i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De viktigste veiene gjennom Lower Mainland, som strekker seg østover og sørøst fra storbyen Vancouver, samt veier i de indre delene av provinsen, er blitt sperret av oversvømmelser og jordskred eller ødelagt av vannmasser som har skylt bort veibiter.

Den store nedbørsmengden har falt fra lørdag til mandag. Mandag kveld ble en kvinne funnet omkommet i et jordskred. Myndighetene venter at flere kan bli funnet døde.

Den føderale regjeringen sender militært mannskap til provinsen for å bistå med evakueringer og utdeling av mat til folk.

I byen Merritt var elven i sommer på sitt laveste nivå i manns minne, og folk i byen måtte evakueres på grunn av skogbranner etter rekordhete. Nå har hele byens befolkning blitt evakuert på grunn av oversvømmelser.

Disse værrelaterte hendelsene er alle knyttet sammen og kan tilskrives klimaendringer, sier professor John Clague ved Simon Fraser University.