WHO: Europa eneste verdensdel med stigende coronadødsfall

<p>Hvite kors ble tegnet på bakken i gamlebyen i Praha tidligere i år for å minnes de mange som har dødd av covid-19. Forrige uke var Europa eneste verdensdel der tallet på bekreftede coronadødsfall hadde økt. Foto: Petr David Josek / AP / NTB</p>
Hvite kors ble tegnet på bakken i gamlebyen i Praha tidligere i år for å minnes de mange som har dødd av covid-19. Forrige uke var Europa eneste verdensdel der tallet på bekreftede coronadødsfall hadde økt. Foto: Petr David Josek / AP / NTB Foto: NTB

Europa er den eneste verdensdelen som rapporterte om en økning i antall coronarelaterte dødsfall forrige uke, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

I forrige uke steg antall coronarelaterte dødsfall i Europa med 5 prosent. Samtidig var antall dødsfall i andre deler av verden enten på et stabilt nivå eller synkende, opplyser WHO onsdag.

I forrige uke døde om lag 50.000 mennesker i verden av bekreftet covid-19, samtidig som antall bekreftede smittetilfeller steg med 6 prosent på verdensbasis.

Om lag 2,1 millioner av de til sammen 3,3 millioner bekreftede dødsfallene, skjedde i Europa, ifølge WHO. Flest nye dødsfall var det i Russland, Tyskland og Storbritannia.

Personvernpolicy