Amnesty: Tigray-opprørere voldtok og slo kvinner

Amnesty Internationals siste rapport forteller om Tigray-opprørere som har voldtatt, ranet og utøvd vold mot kvinner i Amhara-regionen i Etiopia. Arkivfoto: Ben Curtis / AP / NTB
Amnesty Internationals siste rapport forteller om Tigray-opprørere som har voldtatt, ranet og utøvd vold mot kvinner i Amhara-regionen i Etiopia. Arkivfoto: Ben Curtis / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tigray-opprørere har voldtatt, ranet og slått flere kvinner under et angrep mot en by i Amhara-regionen i Etiopia, fremgår det av en rapport fra Amnesty.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten er blant annet basert på intervjuer med 16 kvinner som har overlevd seksuelle overgrep i byen Nifas Mewcha.

Rapporten har sett nærmere på angrep som fant sted i august under en offensiv i regi av Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF). 14 av de 16 kvinnene sier til Amnesty at de ble gjengvoldtatt av opprørere, i noen ganger mens de ble siktet på med våpen og mens barn så på.

– Vitnesbyrdene vi har hørt fra overlevende, beskriver foraktelige handlinger begått av TPLF-opprørere og som utgjør krigsforbrytelser og muligens forbrytelser mot menneskeheten, sier Amnesty-leder Agnès Callamard.

Tidligere har Amnesty International lagt fram en rapport som har dokumentert voldtekt av hundrevis av kvinner og jenter av både etiopiske og eritreiske soldater i Tigray-regionen.